Emma Hiltunen

mina mönster växer fram
Här är en del av mina senaste mönsterskisser/målningar. Jag har alltid skissat blad och blommor. Precis som många andra. MEN jag tröttnar aldrig på det. Det har blivit min grej. Jag vill alltid ha naturen nära mig.
Att låta dessa mönster växa fram har inte varit lätt och det har absolut inte gått snabbt. 
Jag har testat otroligt många färgkombinationer, testat alla material jag har råd med, kännt mig fram med kompositioner och volymer för att sedan landa i något som mina ögon orkar vila på. 

Det fanns en tid då jag målade flera tavlor i veckan, jag målade mig fram och undersökte. Det blev flera hundra tavlor. Jag var ung och aldrig rädd för att misslyckas. Jag älskade att testa mig fram, det hände nya saker varje dag på målarduken och allt kändes bara som en lång fest som aldrig tog slut.
MEN sen började jag på konstskola. Då hände något. 
Min fria kreativitet stoppades, den som höll mig levande, som gjorde mig nyfiken på livets alla färger.
Jag fick lära mig att det fanns bara en väg till målet jag önskade att nå. Genom ännu en utbildninig. 
Att försöka vara något annat än sig själv är inte lätt - det kommer inte naturligt. Jag kämpade i flera år för att forma mig själv så som "man skulle vara", jag gjorde allt "man skulle göra" MEN ändå missade jag alla tåg..
 Här står jag nu flera år senare, är lika envis och känner exakt som jag alltid gjort. Jag kan göra vad jag vill, så länge jag inte ger upp. Mål är till för att nås. Den styrka jag har inom mig är tillräckligt stark för att ta mig dit jag vill. MEN det kommer ta ett tag - och det är helt ok. Sålänge jag gör vad jag vill. Sålänge jag får vara mig själv. Sålänge jag får utforska vad jag vill, på mitt sätt - det är en del av mitt skapande. Den här resan är min. 
 Jag vill inte bli en världsberömd konstnär. Jag vill leva livet och må bra - då kommer jag bjuda er på konst fylld med kärlek och energi. Det lovar jag. Men först och främst - balans i livet. Alla är olika. Visst är det spännande? Det är mest inspirerande tycker jag - och det är en sak jag vill vara, inspirerande, men då måste jag först må bra inombords.

Vad har jag lärt mig under dessa år?
Jo att jag ska göra det jag vill, känner och drömmer om.
PUNKT SLUT. 
ps. Det ska du också!
#1 - Nikolinas

Snygga målningar :D

Svar: Tack <3
Emma Hiltunen

#2 - Valeria

Åh, så inspirerande. Älskar själv att måla och rita, slösar dock så mycket tid på andra saker som plugga och grejer. Du är grym tjejen, tack för motivationen!

Svar: TACK själv <3 Blev jätteglad av din kommentar!Hoppas att du får en skitbra fredag! KRAM
Emma Hiltunen